مدیر مبارزه با شرکت های هرمی و کلاهبرداری های جمعی وزارت اطلاعات از محکومیت 19 ساله حبس برای «حسین غفوریان» سرشاخه اصلی شرکت هرمی گلدکوئیست در ایران خبر داد و گفت: رای صادر شده دادگاه در این خصوص قطعی است.
به گزارش ایرنا، علی تقوی دیروز در نشست خبری افزود: حسین غفوریان همچنین به استرداد عواید حاصل از فعالیت های شرکت های هرمی اش در ایران به مبلغ 3 میلیون و 745 هزار دلار و برگشت مال مردم محکوم شده است.
تقوی با تشریح روند فعالیت های شرکت های هرمی در ایران از سال 84 تاکنون، گفت: از ابتدای فعالیت این شرکت ها در کشور تاکنون 2 میلیون نفر عضو آنها شده اند.
این مقام مسئول افزود: درآمد شرکت های هرمی ابتدای فعالیت در سال 84، هفته ای 7 تا 8 میلیارد تومان بوده است.
وی تصویب قانون مبارزه با شرکت های هرمی در مجلس شورای اسلامی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: پس از تصویب این قانون، جذب سرمایه و عضویت مردم در این شرکت ها به شدت کاهش یافت.
مدیر مبارزه با شرکت های هرمی و کلاهبرداری های جمعی وزارت اطلاعات با بیان این که درآمد سرشاخه های شرکت های هرمی در ایران در سال 85 به شدت افزایش یافته بود، گفت: شرکت های هرمی برای این که پول سرشاخه های اصلی را به آنها ندهند به اختلاف با آنها پرداخته و به همین دلیل این افراد اقدام به تشکیل شرکت های هرمی ایرانی در سال 85 کردند.
تقوی افزود: سرشاخه های اصلی شرکت های هرمی با استفاده از نامه های خارجی نسبت به تشکیل شرکت های هرمی در ایران اقدام و به شیوه های مختلفی تحت پوشش شرکت های هرمی اروپایی و آمریکایی سرمایه های مردم را جذب می کردند.
مدیره مبارزه با شرکت های هرمی و کلاهبرداری های جمعی وزارت اطلاعات در تشریح فعالیت ها و موفقیت های این وزارتخانه در برخورد قاطع با شرکت های هرمی گفت: همه شرکت های هرمی ایرانی مانند پالینور، گریفین و پی آی سی به طور کامل منهدم شده و سرشاخه های آنها به دادگاه معرفی شده اند.
این مقام امنیتی تصریح کرد: امروز شاهد کاهش شدید فعالیت شرکت های هرمی در ایران هستیم به گونه ای که درآمد آنها در سال 89 به 175 میلیون تومان در هفته رسیده است و این موفقیت خوبی برای وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و قوه قضائیه در برخورد با شرکت های هرمی است.
تقوی در ادامه این نشست خبری از انهدام کامل 20 شرکت هرمی داخلی که به صورت مجازی فعالیت می کردند خبر داد و افزود: قطعا امروز هیچ شرکت هرمی در داخل کشور وجود ندارد اما شرکت هایی مانند کوئست و امگا که در خارج از کشور در حال فعالیت هستند، همچنان سعی می کنند تا از داخل ایران عضوگیری کنند.
وی با بیان این که برخی از سران این شرکت ها نیز دستگیر شده اند، گفت: برخی از این شرکت ها نیز روش های قبلی را کنار گذاشته و بر روی جنبه های دیگری برای کلاهبرداری تاکید کردند از جمله شرکت های «فارکس» که تبلیغات آنها متاسفانه به صورت غیرقانونی همچنان ادامه دارد.
مدیرمبارزه با شرکت های هرمی و کلاهبرداری جمعی وزارت اطلاعات با بیان این که این شرکت ها خود را به غلط کارگزاران بورس های مهم دنیا از جمله نیویورک، توکیو و لندن معرفی می کنند، اظهار داشت: این شرکت ها با ادعای این که امکان خرید و فروش طلا و ارز را از بورس های معتبر دنیا برای مردم امکان پذیر می کنند آنها را اغوا کرده و فریب می دهند و فعالیت آن ها بعد از برخورد با شرکت های هرمی افزایش یافته است.
وی گفت: این شرکت ها با دستکاری در نرم افزارها و ارایه اطلاعات غلط، افراد را فریب داده و ضررهای کلانی را به آنها تحمیل می کنند.
وی با یادآوری اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای مجوز آموزش فارکس را صادر کرده است، گفت: بانک مرکزی و سازمان بورس اعلام کرده اند که فعالیت شرکت های فارکس در ایران غیرقانونی است ولی سازمان آموزش فنی و حرفه ای تنها اجازه آموزش آن را صادر کرده است.
وی درباره جذب برخی افراد به دفاتر فارکس در ایران بعد از آموزش دیدن در مراکز سازمان فنی و حرفه ای تصریح کرد: آموزش دادن به مردم به معنای آن نیست که مردم می توانند با هر کارگزاری در کشور در رابطه با فارکس وارد همکاری شوند.
هشدار به شهروندان
مدیر مبارزه با شرکت های هرمی و کلاهبرداری جمعی وزارت اطلاعات با هشدار به شهروندان در رابطه با گسترش فعالیت شرکت های هرمی در شهرستان ها گفت: به دلیل آنکه در استان تهران برخورد با این شرکت ها افزایش یافت، فعالیت این شرکت ها در شهرستان ها گسترش یافت.
وی افزود: بحران ناشی از فعالیت این شرکت ها در کشور مهار شده و خطر اصلی که در شهرهای بزرگ و مرکز کشور در رابطه با به انحراف کشاندن جوانان و خانواده ها و از بین رفتن ثروت های آنان وجود داشت، از بین رفته است.
تقوی تصریح کرد: به دلیل آنکه در شهر تهران فضا برای ادامه فعالیت شرکت های هرمی شدید شده بود، فعالیت این شرکت ها در سایر استان ها به ویژه اصفهان گسترش پیدا کرده است.
وی در بیان علت گرایش این شرکت ها به حضور در شهرهای بزرگ خاطر نشان کرد: اگر این شرکت ها در شهرستان های کوچک فعالیت کنند، خیلی زود شناسایی خواهند شد.
این مقام امنیتی در عین حال گفت: با هوشیاری مردمی در استان اصفهان در مدت زمان کوتاهی به دفاتر این شرکت ها ضربه وارد شد و بسیاری از سران این شرکت ها دستگیر شدند.
مدیر مبارزه با شرکت های هرمی و کلاهبرداری جمعی وزارت اطلاعات از برخورد این وزارتخانه با شیوه های مختلف قماربازی و شرط بندی برای کلاهبرداری از مردم خبر داد و گفت: در این شیوه به ویژه برای پیش بینی نتایج مسابقات فوتبال، مبالغی جزیی از مردم گرفته می شود و به آنها گفته می شود در صورت درست بودن نتیجه از طریق قرعه کشی برنده می شوند.
تقوی غیرقانونی بودن و عدم نظارت دستگاه های قضایی کشور بر این قرعه کشی ها را یادآور شد و افزود: معمولا اسامی برندگان واقعیت ندارد.
وی ادامه داد: چون هیچ گونه نظارتی مانند قرعه کشی بانک ها بر این شیوه حاکم نیست و مبالغ دریافت شده از تک تک افراد کم است، شاکی خصوصی وجود ندارد ولی سودجویان مبالغ کلانی را از این راه به دست می آورند.
مدیر مبارزه با شرکت های هرمی و کلاهبرداری جمعی وزارت اطلاعات همچنین تصریح کرد: وزارت بازرگانی در مقطع کنونی به دنبال برخورد با فروشگاه های مجازی است که به صورت غیرقانونی فعالیت می کنند.
این مقام امنیتی جذب سرمایه در قالب های ظاهرا قانونی را از دیگر شیوه های کلاهبرداران عنوان کرد و گفت: مردم تنها به موسسات مالی و قرضه الحسنه ای اعتماد کنند که تحت نظارت بانک مرکزی هستند و اسامی آنها در پایگاه اینترنتی این بانک وجود است.
وی شایع ترین شیوه های کلاهبرداری در ایران را پیش فروش، ارایه وام های جدولی و اعطای سودهای بالا برای اغوای افراد اعلام کرد و گفت: در یکی از این موارد در سال 84 گروهی در استان خوزستان و به ویژه شهر اهواز با نام «سادات» یا «سیدها» به وجود آمدند که به جذب سرمایه از مردم پرداختند.
مدیر مبارزه با شرکت های هرمی و کلاهبرداری جمعی وزارت اطلاعات با بیان اینکه این گروه برای جذب افراد، سودهای بالایی را به مردم پرداخت می کرد، اظهار داشت: مردم در برابر دفاتر این شرکت ها، حتی شبانه صف می کشیدند تا از این شرکت سود بگیرند و حتی آنها برای جذب سرمایه به روستاها می رفتند و تنها یک رسید کاغذی می دادند.
تقوی ادامه داد: این گروه توانستند ظرف مدتی بالغ بر 300 میلیارد تومان از سرمایه های 177 هزار نفر در این استان را جذب کنند.
وی با بیان اینکه یکی از سران این گروه از کشور متواری شده است، خاطرنشان کرد: بعد از آنکه «علی عیاشی» از سران این گروه به ترکیه و سپس یونان فرار کرد، سایر افرادی که در راس این گروه قرار داشتند مدعی شدند که تمامی پول ها را این فرد با خود از کشور خارج کرده است که در واقع این گونه نبود.
این مقام امنیتی افزود: سال 1389 و با سرنخ هایی که به دست آوردیم مقداری از این پول ها را در تهران و چند شهر بزرگ دیگر کشور یافتیم.
وی ادامه داد: یکی از سران این گروه پول ها را جمع کرده و میان اقوام و دوستان خود تقسیم کرده بود و با این پول ها اقدام به خرید مایملک با گرفتن اقرارنامه محضری از این افراد کرده بود.تقوی گفت: توانستیم 150 میلیارد تومان از اموال این فرد را توقیف کنیم و 20 نفر نیز در این رابطه دستگیر شده اند.
وی تصریح کرد: بسیاری از افراد در واقع در پشت صحنه قرار داشتند که همگی آنها دستگیر شدند.
مراجعه به سایت
هشدار ایران
تقوی از راه اندازی پایگاهی اینترنتی به نام «هشدار ایران» خبر داد و گفت: مردم با مراجعه به این پایگاه اینترنتی از شیوه های جدید کلاهبرداری مطلع خواهند شد.
وی افزود: مردم می توانند با مراجعه به این پایگاه اینترنتی، سوالات خود را در رابطه با مسایل مختلف بپرسند.
مدیر مبارزه با شرکت های هرمی و کلاه برداری جمعی وزارت اطلاعات گفت: وزارت بازرگانی با همکاری شورای اصناف و بازرگانان دبیرخانه ای را با ماموریت بررسی فعالیت شرکت های بازاریابی شبکه ای تشکیل داده است که در حال حاضر، تنها 6 شرکت مجوز فعالیت از آن را گرفته اند.
منبع:روزنامه کیهان
ان الذین آمنواوعملواالصالحات سیجعل لهم والرحمن ودا... هماناآنان که ایمان آوردندوعمل صالح انجام دادندخداوندرحمان آنهارامحبوب می گرداند
بازدید دیروز : 71
کل بازدید : 182979
کل یاداشته ها : 356